bavaria50
elöljáró szó magamról filmográfia gondolatok naplók az Óceán
  tervek, meghívó Balaton lakóhajóval Földközi tenger Francia Plinézia  
     
 
 
  Az első karibi utam Martinique-tól Union Islandig, 2006-ban
  Az első az mindig örök élmény. Egy ilyen vitorlás kaland meg különösen emlékezetes marad. Első este kisétáltam a Le Marin-i kikötőben a móló végére, a fejem fölött szikráztak a csillagok, és alig hittem el, hogy én vagyok ott, hogy nem csak álmodom. Ha érdekel a hajónaplóm, itt megtalálod.
 
  Második utam, Leeward Islands (Szélalatti szigetek), 2008-ban
  A karibi történelem meghatározó szigetei, az angol és francia rivalizálás terepe. Antiqua-n található English Harbour a viktoriánus Anglia lenyomata, a hozzátartozó sziget-pár, Barbuda a környék egyetlen korall-szigete. Saint Bartélemy (rövidebb nevén St. Barts), valamikor svéd gyarmat is volt (fővárosát ma is Gustavia-nak hívják) , de a Napoleon-i háborúk óta francia gyarmat, ma Franciaország tengerentúli területe, és egyben a karibi Riviéra.
 
  Harmadik utam, British Virgin Islands (BVI), 2009-ben
  A szigetek nevét Kolumbusztól, a felfedezőtől 1493-ban kapták, így lettek a tizenegyezer szűz szigetei, megemlékezve azokra a vértanúkra, akiket állítólag a hunok mészároltak le Kölnnél 238-ban. 1918-ban az USA megvásárolta Dániától a nyugati szigeteket, akkor nevezték át a keleti szigeteket British Virgin Islandra (BVI), szemben az USA tulajdonában lévő Amerikai Virgin Szigetekkel.
 
  Negyedik út a karibra, Martinique-től Grenadáig, 2013 február
  Első és ebben az értelemben egyedi karibi utamat ismételtük, azzal a kiegészítéssel, hogy nem álltunk meg Union Islandon, hanem tovább hajóztunk Grenadáig. A tervezett útvonalat itt találod, a fényképes beszámoló is elkészül majd.
 

 

 

     
 
 
s