bavaria50
magamról filmográfia gondolatok naplók hajózni jó! az Óceán
 
      Ha önkritikusra akarom venni a dolgot, mondhatnám, hogy egy öregember kitárulkozása következik. A tény persze tény, elmúltam 60, és az is igaz, hogy a honlap legnagyobb része magamról szól. Amiért remélem, hogy az itt olvashatók többek, mint egy exhibicionista pacák ömlengései, olyan dolgok történtek és történnek velem, amelyek reményeim szerint szélesebb érdeklődésre is számot tarthatnak.
Most csak néhányat említek.
Kutató vegyészből dramaturg és filmrendező lettem a Mafilm, majd a MOVI Népszerű-tudományos filmstúdiójában, ahol több mint húsz év alatt mintegy 140 filmet rendeztem.
Aztán egy oktatástechnológiával és informatikával foglalkozó intézetet alapítottam és vezettem 17 évig, nyugdíjba vonulásomig. Közben a filmjogok területére tévedtem és jelenleg a FilmJUS Filmszerzők és Előállítók Szerzői Jogvédő Egyesület elnöke vagyok. És nem utolsó sorban készülök áthajózni az Atlanti óceánon egy vitorlás hajóval. Végül is ez volt az apropója az egész honlap létrehozásának.
(Csak zárójelben jegyzem meg, a fentieket 2009 elején írtam, azóta szerencsésen átértem Európából az Új világba azon a bizonyos vitorláson. Az "óceán" opció alatt találják a részleteket.)
Remélem érdeklődéssel olvassák a honlapot és még inkább remélem, kiderül, van élet 60 után is.